Турски сиропиран сладкиш

30/11/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Ужасно много харесваме сиропираните сладкиши, а точно за този турски сиропиран сладкиш душа даваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо36 267
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сиропа за 10 минути и оставете да се охлади. Разбийте в купа киселото мляко със захарта, яйцето и ванилията.

Прибавете гриса, брашното и бакпулвера. Добре объркайте. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Отгоре наредете бадемите и сложете да се пече в умерено загряна фурна за 1 час.

Нарежете сладкиша на правоъгълни парчета и залейте със сиропа. Оставете турския сиропиран сладкиш за 3-4 часа на хладно.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

an4eto6
an4eto6
24.12.2016 14:03
И как точно ще се разтвори 2 ч.ч захар в 3 с.л. вода и 3 с.л. лим.сок ????????...
1
1
ARPHA
ARPHA
11.06.2014 21:02
Скъпи домакини! Никога не правете сладкиш с 3 чаши грис и 2 чаши брашно, освен ако не обичате "бетонно" тесто! Не е необходимо човек да бъде голям кулинар, за да схване веднага, че рецептата не е читава! Още докато четете рецептата, си представяйте гъстотата и плътността на всяка смес в нея! Не си хабете напразно продуктите!
16
1
Асие
Асие
16.03.2014 22:20
Слаткиша изглежда хубав но няма ли да му е малко сиропа
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв