Снимка: Димитричка Чернева
1 / 4
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"За какво му е човек хлебопекарна, ако не, за да приготвя ароматен хляб с маслини"
- прясно мляко - 300 мл
- масло - 50 г
- яйца - 1 бр.
- захар - 1 ч.л.
- сол - 1 с.л.
- маслини - 150 г черни, обезкостени /ако маслините са доста солени, намалете малко солта/
- брашно - 350 г пшенично /тип 500/
- типово брашно - 200 г /тип 1150/
- суха мая - 1 пакет /7 г/
* мерки и количестваНачин на приготвяне
Всички съставки се поставят в съда на хлебопекарната в поредността, в която са изброени, като маслините са обезкостени и нарязани на четвъртинки.
Продуктите са за получаването на 1 кг хляб в хлебопекарна.
Хлябът с маслини за хлебопекарна е готов.