Ретро мусака в тиква

20/03/2018
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач98122312
"Никой да не казва и дума за мусаката, докато не опита ретро мусака в тиква "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива, отрязва се капаче, почиства се от семките и се издълбава внимателно, за да се получи кухина.

Мусаката се приготвя по стандартен начин, предпочитан от всяка домакиня.

Аз обелвам и наситнявам картофите, нарязвам лука и настъргвам морковите.
Раздробявам каймата.

Запържвам каймата в тиган, към нея прибавям лука и морковите, пържа до леко омекване.

След това изсипвам в тенджера и прибавям картофите. Запържвам заедно с непрекъснато бъркане.

Прибавям червен пипер и сол. След това вода. Леко възварявам.

Така приготвената смес за мусака се пълния внимателно в тиквата. Когато се напълни, се покрива с предварително оформеното капаче.

Добре е тиквата да остане права, за да не се изсипе съдържанието.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Най-накрая се прави заливка от разбити яйца, мляко и малко сода.
Налива се в тиквата и се запича.

Получава се ефектно и нестандартно ястие.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар