Баварски крем

Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
30/11/2012
"Намерихме достоен опонент на иначе любимия ни Крем Брюле "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+2 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 527
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесете млякото със 100 г захар и двата вида ванилия, като преди да сложите шушулката, я остържете и прибавете всичко. Кипнете го и го снемете от огъня.

Разбийте жълтъците много добре с останалите 100 г захар. Долейте при непрекъснато разбиване и на тънка струя млякото. Върнете съда на котлона и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Кремът не бива да завира, защото е възможно да се пресече. След като се сгъсти се оставя настрана.

Накиснете желатина в студена вода за около 10 минути. Изстискайте го и го разбъркайте към горещия крем. Оставете да се охлади, като от време на време разбърквате.

Накрая разбийте сметаната добре и постепенно я смесете с охладения крем. Разпределете баварския крем в подходящи чашки или купички и го приберете в хладилник за 2-3 часа преди да поднесете.

Поднесете баварския крем със сладко по желание.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 5
3 9
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Мариета Илиева
кремът стана страхотен,определено ще го направя пак
0
0
Вили
Вили
25.08.2014 17:38
Благодаря за рецептата. Записвам си я и ще я приложа.
0
0
Николетта
Николетта
30.06.2014 18:53
Желатина се кисне в топла вода на водна баня.Бърка се,докато се разтопи равномерно.Никога не се слага в различна температура от неговата в случая-стайна.Малко от сместа се прибавя към него,бърка се и тогава се смесва с останалия продукт.В сладкарството всичко трябва да е със стайна т.,когато го смесваме...От горната рецепта ми става ясно защо на мн.хора не им се получава желатина.Това с горещата вода е груба и грозна грешка-пресича се.
16
0
Вили
Вили
25.08.2014 17:37
Благодаря
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти