петък, 12 февруари

Баварски крем

От Росица ИвановаЧирак 30/11/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10
Изпрати Баварски крем
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо44 308
  • Преглеждания за месеца435
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 200 г
  • яйца - 6 жълтъка
  • ванилия - 1 шушулка 3–4 броя
  • желатин - 6 листа или 1.5 - 2 пакетчета
  • сметана - 500 мл готварска
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Баварски крем

Смесете млякото със 100 г захар и двата вида ванилия, като преди да сложите шушулката, я остържете и прибавете всичко. Кипнете го и го снемете от огъня.

Разбийте жълтъците много добре с останалите 100 г захар. Долейте при непрекъснато разбиване и на тънка струя млякото. Върнете съда на котлона и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Кремът не бива да завира, защото е възможно да се пресече. След като се сгъсти се оставя настрана.

Накиснете желатина в студена вода за около 10 минути. Изстискайте го и го разбъркайте към горещия крем. Оставете да се охлади, като от време на време разбърквате.

Накрая разбийте сметаната добре и постепенно я смесете с охладения крем. Разпределете баварския крем в подходящи чашки или купички и го приберете в хладилник за 2-3 часа преди да поднесете.

Поднесете баварския крем със сладко по желание.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.9 от 30 Гласа

Отзиви (5)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Вили

2014-08-25, Оценка 5.0 от 5 за Баварски крем

Благодаря за рецептата. Записвам си я и ще я приложа.
3
0
Отговор
Николетта

2014-06-30, Оценка 5.0 от 5 за Баварски крем

Желатина се кисне в топла вода на водна баня.Бърка се,докато се разтопи равномерно.Никога не се слага в различна температура от неговата в случая-стайна.Малко от сместа се прибавя към него,бърка се и тогава се смесва с останалия продукт.В сладкарството всичко трябва да е със стайна т.,когато го смесваме...От горната рецепта ми става ясно защо на мн.хора не им се получава желатина.Това с горещата вода е груба и грозна грешка-пресича се.
0
0
ВилиБлагодаря
0
1
Отговор
сн

2013-11-21, Оценка 5.0 от 5 за Баварски крем

С каква сметана се прави

От редактора: Използва се течна готварска сметана.
0
1
Отговор
Мери Попинс

2013-10-14, Оценка 5.0 от 5 за Баварски крем

сервирайте крема както заслужава изисканият му вкус! с любов и фантазия---- в чаши тип- лале,в кристални купички, във формички фантазе и всичко останало което ви хрумне! да ви е сладко!!!
0
0
Отговор
Станислав

2013-02-28, Оценка 5.0 от 5 за Баварски крем

Изискано !

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Баварски крем. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти другите ни рецепти за Баварски крем. Избрани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Баварски крем в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.