Баварски крем

30/11/2012
"Намерихме достоен опонент на иначе любимия ни Крем Брюле "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145 352
  • Преглеждания за месеца3218
  • Преглеждания за седмицата1288
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 200 г
  • яйца - 6 жълтъка
  • ванилия - 1 шушулка 3–4 броя
  • желатин - 6 листа или 1.5 - 2 пакетчета
  • сметана - 500 мл готварска
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете млякото със 100 г захар и двата вида ванилия, като преди да сложите шушулката, я остържете и прибавете всичко. Кипнете го и го снемете от огъня.

Разбийте жълтъците много добре с останалите 100 г захар. Долейте при непрекъснато разбиване и на тънка струя млякото. Върнете съда на котлона и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Кремът не бива да завира, защото е възможно да се пресече. След като се сгъсти се оставя настрана.

Накиснете желатина в студена вода за около 10 минути. Изстискайте го и го разбъркайте към горещия крем. Оставете да се охлади, като от време на време разбърквате.

Накрая разбийте сметаната добре и постепенно я смесете с охладения крем. Разпределете баварския крем в подходящи чашки или купички и го приберете в хладилник за 2-3 часа преди да поднесете.

Поднесете баварския крем със сладко или сироп по желание.подобни рецепти тук

5 21
4 6
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Мариета Илиева
кремът стана страхотен,определено ще го направя пак
0
0
Вили
Вили
25.08.2014 17:38
Благодаря за рецептата. Записвам си я и ще я приложа.
0
0
Николетта
Николетта
30.06.2014 18:53
Желатина се кисне в топла вода на водна баня.Бърка се,докато се разтопи равномерно.Никога не се слага в различна температура от неговата в случая-стайна.Малко от сместа се прибавя към него,бърка се и тогава се смесва с останалия продукт.В сладкарството всичко трябва да е със стайна т.,когато го смесваме...От горната рецепта ми става ясно защо на мн.хора не им се получава желатина.Това с горещата вода е груба и грозна грешка-пресича се.
22
1
Йорданка Ковачева
В рецептата е писано, че може да се ползва желатин на лист или на прах. Двата вида се прилагат по съвсем различен начин.
Този който е на лист наистина трябва да се сложи да престои в СТУДЕНА вода само за да се хидратира за няколко минути. Той леко набъбва и после трябва да се отцеди много добре от водата и да се сложи в горещия крем, където веднага се разтваря.
За желатина на прах нещата стоят по друг начин и процедурата е както казвате вие. Но в рецептата може би са използвали желатин на листа.
1
0
Вили
Вили
25.08.2014 17:37
Благодаря
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв