Бели пясъчни миди в Салса Верде

21/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6014562724
"Как се приготвят бели миди - ето го най-вкусният начин "
Приготвяне10 мин.
Готвене14 мин.
Общо24 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накиснете мидите в подсолена вода за 1 час. След това сменете водата с нова и оставете за още час. Така те ще изхвърлят пясъка, който съдържат, и няма да ни хрупка при консумирането им.

2. Накълцайте чесъна и лука на много ситно и ги запържете в загрятия зехтин на умерен до слаб огън. Преди да започнат да добиват загар, сипете брашното и бъркайте, докато стане светло златисто - около 2 минути.

3. Налейте виното при непрестанно бъркане и когато сосчето се сгъсти, разредете още със водата. Гответе 3-4 минутки, като при желание може да разредите и с още течност. Сложете мидите и щом се отворят, сипете зелените пресни подправки, посолете и разбъркайте за минутка.

Готовото ястие поднесете топло.

Това е ястие е типично от Галисия и редом с мидите по моряшки присъства дори на празничните трапези на хората там. Поднася се и на Коледа, макар да ни изглежда, че е с летен характер.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар