Пиле с Лапад в Тенджера

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пиле с Лапад в Тенджера
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
22/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Завивате пилето с лапад и го задушавате, докато стане ужасно вкусно - това е рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1/2 пиле
  • лапад - 1 пакет замразен или буркан
  • пресен лук - 3 стръка
  • ориз - 1 к.ч
  • червен пипер - 1 к.л
  • зеленчукова подправка - 1 к.л
  • джоджен - 1 к.л
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, а лука на дребно. Сипете олио в тенджера и запържете месото, след което сипете и лука.

Заедно също ги запържете, поръсете с червения пипер и долейте топла вода. Варете на тих огън като бъркате на моменти и проверявате дали е полусварено месото.

Добавете и лапада, след като заври прибавете и ориза с джоджена.

Когато се свари оризът с месото изключете котлона и сервирайте топло ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: