Бабината торта

21/03/2018
"Ех, за бабината торта се носят легенди, а защо - опитайте и ще разберете сами "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 861
  • Преглеждания за месеца359
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и захарта, амонячната сода се загася в малко лимонов сок и се прибавя към сместа, а после и брашното и лимоновата кора. Готовата смес престоява 1 час.

Разделя се на три, като в едната част се слагат какаото и кафето.

Изпичат се три блата, като през това време се приготвя захарен сироп, с който да се сиропират.

Млякото се загрява със захарта, докато се разтопи, яйцата се разбиват, смесват се с брашното, да стане каша, и се прибавят към млякото.

Вари се на слаб огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване, след като се махне от котлона, се добавя маслото и ванилията.

Редуват се бял, кафяв, бял блат, мажат се с крем, накрая се залива с крем и се украсява със смлени орехи.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!