Пиле по азиатски

21/03/2018
Анонимен
отАнонименНовак1014
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри кубчета и го овкусяваме със сол и черен пипер, оваляме парчетата в брашно и пържим в тенджера в загрято олио. По време на пърженето добавяме захарта.

Прибавяме лука, нарязан на кубчета, морковите на лентички и лютите чушки, предварително почистени и нарязани на четвъртинки. След това слагаме доматеното пюре и маслото, а когато зеленчуците омекнат, добавяме 20 г брашно и наливаме около 800 мл вода, подправяме и варим 15 мин.

Почистаме гъбите, нарязваме ги и ги добавяме към ястието.

Измитите и небелени краставици разрязваме по дължина и почистваме от семките, нарязваме ги на тънки полумесици, след което ги добавяме в тенджерата и оставяме да се готвят 2-3 мин.

За гарнитура сваряваме жасминовия ориз в съотношение 1:1.5. След като поеме течността, го сваляме и оставяме да престои 5-10 мин, накрая посоляваме.

Поднасяме ястието в дълбока чиния с купичка ориз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар