Грис халвата на баба

22/03/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
"И като казахме грис халва - опитайте тази на баба - много ще ви хареса "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 437
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • грис - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • канела - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо сиропа от водата и захарта. Към него прибавяме ванилията.

Когато стане готов, в дълбок тиган се изсипва олиото. Когато се затопли се изсипва грисът и се запържва до златисто.

След това към него изсипваме сиропа и бъркаме енергично, за да не се получат бучки.

Изсипваме в тава и чакаме да изстине. Поръсваме с канела по желание.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар