Руло с фондан

Изабел ИлиеваИзабел Илиева
Новак
11501342
Руло с фондан
Снимка: Изабел Илиева
1 / 2
21/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"С помощта на малко фондан и вашите златни ръце всяко руло може да се превърне в произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • Плънка
  • сладко от диви ягоди
  • фондан - за покриване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвате яйцето със захарта и олиото. Добавяте киселото мляко, в което сте сложили содата за да шупне.

Постепенно добавяте брашното.

В правоъгълна тава слагате хартия за печене и намазнявате с малко олио, изсипват сместа равномерно.

Пече те 20 минути на 170 градуса.

Докато е още топло, слагате сладкото и навивате с помощта на хартията за печене. Оставяте да изстине.

Разточвате фондана и украсявате по Ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: