Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Ребра с грах и картофи на фурна

Ребра с грах и картофи на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Ребра с грах и картофи на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
23/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ребра в приятна компания - това е предложението за хапване, което не може да отхвърлите с лека ръка"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • грах - 300 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1/2 бурканче
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган задушаваме ребрата в мазнината. Почистваме лука и картофите, нарязваме лука на ситно, а картофите на по-едро.

Морковите нарязваме на колелца. Добавяме ги към ребрата, както и доматите консерва и червения пипер.

Посоляваме и поръсваме с черния пипер.

Прехвърляме в тава и запичаме във фурната до готовност. При поднасяне поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: