Пълнена печена кокошка

03/12/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Вкусната пълнена кокошка иска време за приготвяне и майсторлък, така че трябва да помислите и за вкусен ордьовър, за да не държите гостите си гладни "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 797
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте кокошката от вътре и вън със сол и черен пипер. Сварете воденичките и сърцето в подсолена вода, като към края на варенето добавете и дробчето. Отцедете дреболиите и ги нарежете ситно.

Задушете накълцания лук в половината олио. Щом стане прозрачен, добавете обелените и настъргани домати. Щом течността им се изпари, добавете дреболийките и ги запържете. Сипете ориза и запържете с него. Овкусете с червения пипер и сол.

Долейте 1 ч.ч. от бульона на дреболиите и варете, докато оризът омекне. Накрая объркайте с малко ситно нарязано кисело зеле. С готовата плънка напълнете кокошката и зашийте отвора.

Втората глава лук запържете в с останалото олио. Добавете останалото нарязани кисело зеле и го запържете. Отделете половината от него, а останалото застелете в тавата, в която ще печете и която е предварително намазнена.

Отгоре сложете кокошката и я намажете с малко олио. Около него добавете нарязаните на парченца кървавица и сланина. Сложете отгоре кръгчета лимон и покрийте с останалото зеле. Долейте топла вода до 2/3 от височината на продуктите, покрийте с цели зелеви листа и покрийте съда с фолио.

Сложете кокошката да се пече на около 170-180 градуса за 2 часа. При нужда печете повече, ако кокошката е по-старичка.

подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!