Пъдпъдъци в гювеч

03/12/2012
фифи
отфифиНовак
"Истинска мечта за ценителите на ястията с дивеч, не пропускайте да опитате!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 245
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата с 1-2 с.л. от виното. намажете пъдпъдъците с нея и ги оставете за 1-2 часа в хладилника.

Загрява се мазнина в тиган и пъдпъдъците се запържват за кратко от всички страни, за да се "запечатат".

Всички зеленчуци се почистват и нарязват, като скилидките чесън може да оставите цели и необелени. Сипват се в гювеча, предварително намазнен и отгоре се поръсва обилно с подправките. нареждат се пъдпъдъците и се полива с виното.

Покрийте с капак и сложете пъдпъддиците в гювеч да се пекат до готовност, като накрая запечете без капака за 10-тина минути.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар