петък, 19 септември

Заешка яхния с лук

Публикувана от:
Видяно: 6 926 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Заек и дивеч
Рецепта за Заешка яхния с лук
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 малък заек
  • моркови - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • картофи - 2 броя
  • зеле - 2 ч.ч. нарязано кисело
  • чесън - 5 скилидки
  • бахар - 2 - 3 зрънца счукан
  • кимион - 1/2 ч.л. смялн
  • сол
  • черен пипер
  • олио - около 100 мл
  • вино - 100 мл червено

Приготвяне на Заешка яхния с лук

Порционирайте заешкото и по желание го накиснете в равни части червено вино и оцет за 1 нощ. След това го отцедете и го овкусете със сол, черен пипер и смлени бахар и кимион. Полейте с олио и оставете така.

През това време загрейте мазнината в голям съд и запържете накълцания лук, моркови и чесън. Добавете в съда порционираното заешко и запържете с него. Долейте виното и изчякайте няколко минути, докато се поизпари алкохолът.

Прибавете зелето и след няколко минути бъркане, долейте вода на око. Оставете яхнията да се вари, докато заешкото омекне напълно, като при нужда доливайте вода. 20 минути преди да свалите заешката яхния с лук от котлона добавете 1-2 почистени и нарязани картофа.

Накрая овкусете със сол и остналите подправки на вкус.

3.8 от 8 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и бърза рецепта за Заешка яхния с лук. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни рецепти за Заешка яхния с лук. Изпитани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Заешка яхния с лук в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.