Печен Заек в йенска тенджера

25/03/2018
Ина
отИнаЧирак3016
"Защо го готвим в йена ли - защото не искаме да го изпускаме и за секунда от поглед "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олиото и се добавят грахът и оризът. Подправят се със сол, черен пипер, червен пипер, целина, чубрица и естрагон.

Докато се задушават се нарязват на ситно дробчетата и сърцето. Слагат се в тенджерата. Добавят се 300мл вода и се слага капакът.

Оставя се да ври около 15 минути, като периодично се разбърква. В йенска тенджера се слагат 300 мл вода.

Пълни се заекът и се зашива. Останалата част от плънката се разпределя равномерно около пълнения заек.

Затваря се йенската тенджера с капак и се загрява фурната на 180 градуса.

Заекът се пече около 55 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!