Свинско по тракийски

Свинско по тракийски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
24/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Как може човек толкова много да обича свинското - ами като опита свинско по тракийски"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 100 г консерва
  • лук - 1 глава
  • пресен лук - 2 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • вода - 400 мл гореща
  • сланина - 3 - 4 резена с кожа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на парчета като за пържене. Нареждат се в тава, намазана с олио, поръсваме с подправка за картофи.

Морковът и тиквичката се обелват и нарязват на полумесеци, лукът се почиства и реже на ситно.

Нарязва се свинското месо на едри парчета, поръсваме със сол и черен пипер. В тиган се загрява олио и запържваме месото до полуготовност.

Изважда се в чиния. В същата мазнина се задушават нарязаните зеленчуци, овкусяват се с подправките на вкус.

Добавя се червен пипер, наливаме гореща вода, прибавя се дафинов лист и сваляме от котлона. Месото се разпределя върху картофите, а върху него зеленчуците.

Най-отгоре се поставят 3-4 резена сланинка. Печем свинското с картофи в загрята фурна на 190 градуса до готовност на месото и картофите. Сервираме с чаша вино. Вкусотия по тракийски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: