Домашна наденица

03/12/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410320
"Знаете ли как се приготвя най-вкусната домашна наденица? Вече знаете "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 448
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г крехко
  • сланина - 150 г
  • праз - 100 г (1 стрък)
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 20 г (2 с.л.)
  • карантия - пресни свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, сланината и празът се нарязват ситно. Прибавят се ситно счуканите подправки. Сместа се осолява и добре се омесва.

С нея се пълнят почистенити и измити черва, като се превръзват през 15-20 см с дебел конец. Приготвените наденици се прекат в съд, намазан със сланина.

Домашните наденици се поднасят топли с гарнитура от пържени картофи.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Зарко
Зарко
22.11.2013 16:40
Страхотни са. Правил съм ги няколко пъти. Само, че за моя вкус праза е много, намалил съм го на 1/3. А изпечени на дървени въглища са невероятни.
0
0
Евгения Манолова
Евгения Манолова
11.12.2012 18:22
Изглежда много красиво и със сигурност е е много вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв