Пилешки такос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки такос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако у съседите мирише на мексикански ресторант, значи правят сочен пилешки такос, но не са ви поканили"

Необходими Продукти

  • тортили - 6 бр. големи
  • месо - 700 г обезкостено пилешко бутче с кожа
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • пипер - 1 ч.л. пушен червен
  • пипер - 1/2 ч.л. лют червен
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • за салцата
  • домат - 1 бр. голям
  • лук - 1/2 глава червен
  • сол
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г кисело
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лимонов сок - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на умерена температура. Запържете пилешкото месо за 10 минути като го обръщате докато промени цвета си. Смесете изброените подправки и ги изсипете върху пилешкото месо.

Хубаво разбъркайте, за да се овкусят всички парчета. Изсипете месото заедно с мазнината в тавичка и го допечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин.

Междувременно обелете домата и лука и ги нарежете на дребно. Овкусете със сол. Смесете в купа киселото мляко с чесъна, лимоновия сок и солта.

При готовност на месото го извадете и оставете за кратко да се охлади. Накъсайте на малки парчета и върнете в мазнината в тавата. Разбъркайте, за да се омазнят парченцата.

Загрейте тиган със съвсем малко мазнина и запечете тортила от двете страни до златист цвят.

Сложете в едната половина на тортилата пилешко месо, от салцата и от соса. Захлупете с другата половина. Напълнете всички тортили и сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: