Шаран чорба

05/12/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Шаран - тук, подправки - тук, зеленчуци - тук, остава само да запретнете ръкави и да приготвите тази ароматна чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 831
  • Преглеждания за месеца983
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и се измива. Залива се със студена вода, посолява се и се вари 10-15 минути, след което се изважда.

Бульонът се прецежда и се кипва. Прибавя се предварително накълцания и задушен в мазнина лук, моркови, целина и магданозени корени.

След 10-тина минути се добавят нарязаните на кубчета картофи, шарана, обелените и ситно нарязани червени домати, листата от целина, черния пипер, дафиновия лист и девесилът.

Когато картофите омекнат, чорбата се отстранява от котлона и се поръсва със скълцан магданоз. Посолява се на вкус и се поднася с резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сергей Анчев
Сергей Анчев
08.12.2017 19:11
Рецептата е хубава но сигурно шаранът трябва да се обезкости
преди да се сложи в тенджерата за втори път.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв