Яхния от Коприва с Месо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Яхния от Коприва с Месо1 / 2
24/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • свинско месо - 500 г за готвене
  • коприва - 2 - 3 шепи прясна
  • джоджен - 1/2 връзка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л
  • домати - 1 бр.
  • грах - 200 г консерва
  • копър - 2 - 3 стръка пресен
  • чесън - 1 - 2 стръка
  • олио - за запръжка
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бира - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре копривата и я поставяме в гореща вода да се попари. Отцеждаме я и нарязваме.

Лука нарязваме на ситно и запържваме.

Месото овкусяваме със сол, черен пипер, кимион. Към лука прибавяме месото.

Картофите белим нарязваме на кубчета и тях прибавяме към яхнията заедно с копривата и доматите.

Поръсваме с червен пипер, добавяме граха, нарязаните джоджен, копър, скилидки чесън и прибавяме водата и бирата.

Разбъркваме и оставяме самото ястие да къкри до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: