Най-лесните катми

25/03/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак11322268
"Най-лесните катми се приготвят от грижовните мъже, които след това ги сервират на жените си "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 745
  • Преглеждания за месеца1113
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. размер XL или 3 бр. размер М
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • мая за хляб - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - бучка за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко се разтваря захарта и маята. Изчаква се да шупне. Яйцата се разбиват и смесват с млякото.

При непрекъснато бъркане се добавя брашно до получаване на смес малко по-гъста от такава за палачинки. Оставя се на топло за 30-40 минути да втаса.

След това отново се разбърква като се добавя солта. Катмите се пекат на сач, но ще свърши работа и тиган с керамично покритие.

Съдът за печене се загрява на котлона на средна температура. Намазва се с масло. Излива се един черпак от сместа.

След като се изпече от едната страна се обръща с лопатка или чиния. За следващата катма съдът се намазва отново.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар