Патешки дроб с лук

25/03/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
"Точно когато си мислите, че просто няма как да стане по-вкусни и ние ви изненадваме с покана да опитате нашия страхотен патешки дроб с лук "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 785
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патешки дробчета - 500 г (при мен охладени)
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • лук - 5 глави стар
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - суха по желание
  • течност - 1/2 ч.ч. по избор (вода, бира, бяло вино)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените, измити и разрязани на три дробчета ги поставям в купа и ги овкусявам със соевия сос и черния пипер.

Оставям ги в хладилника да се мариноват най-малко 20 минути - колкото повече, толкова по-добре.

Ще попитате за предварителна обработка на дробчетата? - Ами не-нямат, само миенето им е с гореща вода. Преди години ги попарвах във вряща подсолена вода до побеляване, но отдавна вече не го правя. Ако вие се притеснявате, обработете ги според вашия изпитан начин.

Като преценя, че достатъчно са се мариновали, слагам в загрятата през това време фурна тавата, в която ще ги пека, с олиото да се загрее.

В загрятото олио задушавам с малко сол нарязания на полумесеци лук. Докато той се задушава поръсвам дробчетата с брашното и ги обърквам. Нареждам ги на един ред в тавата върху лука.

Изпразнената купа изплаквам с 1/2 ч.ч. вода (или вино, или бира) и изливам при дробчетата, количеството да е горе долу да се покрият дробчетата, имайте предвид че може и от маринатата да ви остане.Това го правя с цел дробчетата ми да не са сухи , а да имат и сосче при сервирането.

Пека на 180-200 градуса около 20 минути.

Когато започват да хващат коричка отгоре ги обръщам едно по едно и пека и от другата страна 10-15 минути. Времето зависи от това колко препечени ги искате.

Стават уникално вкусни, меки и сочни, при това с готово сосче - точно такива, каквито ги обичаме у дома!

Вкусни са както топли, така и студени, поднесени с изтудена чаша бяло вино или любимата бира!

Да ви е сладко!

*** Сосът може да се получи малко по-гъст, но не пречи да го разредите малко или хубаво да го разбиете с разслоилата се при печенето мазнина.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!