Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с орехи и захарен сироп

Сладкиш с орехи и захарен сироп

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладкиш с орехи и захарен сироп
Снимка: Марияна
1 / 2
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • орехи - 1/2 ч.ч. печени
  • какао - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване на тавата
  • за сиропа
  • вода - 1 ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с миксер. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме.

После слагаме олиото и прясното мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера и разбъркваме.

Добавяме брашното в кашата на части и разбиваме. Най-накрая слагаме галетата и разбиваме с миксера до получаване на еднородна смес.

Смиламе с машинка печените орехи. ½ ч.ч слагаме вътре в кашата заедно с какаото и разбъркваме с лъжица. Мажем тавичка с олио и я набрашняваме. Изсипваме кашата и заграждаме сместа.

Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност. След като се опече сладкишът го оставяме да изстине.

В тенджерка на котлона слагаме водата, сок от лимон и захарта да заври. Трябва да е горещ и захарта да се е разтопила.

Сиропираме сладкиша със захарния сироп. За ни е по-лесно може да напояваме с черпак. Поръсваме, като си поеме сиропа, с ½ ч.ч. орехи отгоре. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: