Бърз яйчен крем за торти

25/03/2018
Nadezhda Yordanova
отNadezhda YordanovaНовак32
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 100 мл от млякото се заделят настрани. Останалата част се слага на котлона да се сгорещи, след това се добавя захарта и се бърка докато се разтопи.

В отделен съд се слагат предварително заделеното студено мляко, яйцата и брашното и се разбиват до получаване на хомогенна смес.

След това сместа се изсипва в горещото мляко, като едновременно с това се разбърква, за да не стане на буци. Оставя се да заври и се сваля от котлона 5 минути след като е завряло.

Кремът може да се използва за глазура за различни торти. Може и да се консумира охладен и с конфитюр и орехи.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар