Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско рагу със зелен фасул на фурна

Свинско рагу със зелен фасул на фурна

Свинско рагу със зелен фасул на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
25/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Лесно и вкусно, а по тази рецепта и неустоимо"

Необходими Продукти

  • свинско рагу - 1.3 кг
  • зелен фасул - 400 г замразен
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • костен бульон
  • зеленчукова подправка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското рагу и го сложете в тенджера под налягане или в друг подходящ такъв съд. Налейте вода до покриването на рагуто и сварете до пълна готовност.

Обезкостете рагуто. Нарежете моркова на ситно или го настържете.

Сложете зеления фасул и моркова в подходяща тавичка, отгоре наредете месцето от рагуто.

Овкусете със сол, зеленчукова подправка и черен пипер. Поръсете с олиото и долейте прецеден костен бульон - до покриването на зеленчуците.

Сложете тавата във фурната и изпечете до готовност.

Свинското рагу на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: