Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа с варен свински език

Супа с варен свински език

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Супа с варен свински език
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"И вие ли огладнявате само при мисълта за ароматна супа с варен език"

Необходими Продукти

  • свински език - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава, стар
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 20 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете да се варят двата свински езика, ако има пяна трябва да я отстраните и след като се сварят извадете от бульона и нарежете на дребно.

В друга тенджера задушете лук и сипете от бульона, в който са се варили езиците.

След като кипне добавете нарязания език, джоджена, чубрица, черен пипер и като поври супата изключете котлона.

Направете застройка от разбити яйца с кисело мляко и брашно. Сипвайте от свинската супа към застройката, след което върнете в тенджерата.

Отделно загрейте олио и масло с малко червен пипер и преди сервиране добавяйте по 1 лъжица отгоре. Сервирайте супата гореща.

Супата с варен свински език е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: