Супа а ла Криола

27/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7904933155
"Чак до Перу стигнахме, за да ви донесем рецептата за тази ароматна супа, но за този вкус си заслужава "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 400 г
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава, средна
  • доматена паста - 2 с.л.
  • чеснова паста - 1 с.л.
  • телешки бульон - 1 л
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • риган - 1 с.л. +за поръсване
  • магданоз - 1 - 2 с.л. сушен
  • зехтин - 90 мл
  • сол - на вкус
  • яйца - 6 бр.
  • фиде - 2 - 3 шепи, не много фино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е топла супа от националната кухня на Перу. Изключително подходяща е за забързани домакини, защото се приготвя лесно и бързо.

1. Накълцайте лука и чесъна на много ситно, аз ги смилам в блендер.
Задушете в зехтина до омекване за 3-4 минутки на умерен огън. Посолете и сложете каймата с малко водичка при непрестанно бъркане, докато стане на трохи. Може да се ползва и кълцано месо, което не е толкова ситно като меленото и придава малко по-различен вид на супата.

2. Щом каймата се позапържи, сипете доматите - настъргани, и доматената и чеснова пасти. Посолете и сложете ригана и сушения магданоз. Бъркайте за 2-3 минути и налейте бульона. Ако искате повече чорбичка, долейте си повече от него или сложете вода.

3. Варете 15 минути под капак и сложете фидето - за тази супа се използва дебело и не много късо фиде. Варете го според указанията на пакета и отстранете от огъня.

4. Сипете млякото и разбъркайте. Доовкусете си с още риган, магданоз и сол, ако е нужно. Имайте предвид, че млякото не трябва да завира, защото ще се пресече, затова и го наливаме, когато снемем от огъня.

5. В тиган с малко мазнина изпържете яйцата на очи - хубаво е да оставите жълтъка леко рохичък.

Поднесете супата гореща, като във всяка порция полагате отгоре по едно яйце и поръсвате със риган или магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!