Супа а ла Криола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Супа а ла Криола
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
27/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Чак до Перу стигнахме, за да ви донесем рецептата за тази ароматна супа, но за този вкус си заслужава"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава, средна
  • доматена паста - 2 с.л.
  • чеснова паста - 1 с.л.
  • телешки бульон - 1 л
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • риган - 1 с.л. +за поръсване
  • магданоз - 1 - 2 с.л. сушен
  • зехтин - 90 мл
  • сол - на вкус
  • яйца - 6 бр.
  • фиде - 2 - 3 шепи, не много фино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е топла супа от националната кухня на Перу. Изключително подходяща е за забързани домакини, защото се приготвя лесно и бързо.

Накълцайте лука и чесъна на много ситно, аз ги смилам в блендер.

Задушете в зехтина до омекване за 3-4 минутки на умерен огън. Посолете и сложете каймата с малко водичка при непрестанно бъркане, докато стане на трохи. Може да се ползва и кълцано месо, което не е толкова ситно като меленото и придава малко по-различен вид на супата.

Щом каймата се позапържи, сипете доматите - настъргани, и доматената и чеснова пасти. Посолете и сложете ригана и сушения магданоз. Бъркайте за 2-3 минути и налейте бульона. Ако искате повече чорбичка, долейте си повече от него или сложете вода.

Варете 15 минути под капак и сложете фидето - за тази супа се използва дебело и не много късо фиде. Варете го според указанията на пакета и отстранете от огъня.

Сипете млякото и разбъркайте. Доовкусете си с още риган, магданоз и сол, ако е нужно. Имайте предвид, че млякото не трябва да завира, защото ще се пресече, затова и го наливаме, когато снемем от огъня.

В тиган с малко мазнина изпържете яйцата на очи - хубаво е да оставите жълтъка леко рохичък.

Поднесете супата гореща, като във всяка порция полагате отгоре по едно яйце и поръсвате със риган или магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: