Пържен Паламуд с ароматни подправки

27/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71421923281
"Ако ще е риба, да е паламуд, н опържен и с най-ароматните подправки "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо717
  • Преглеждания за месеца384
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • паламуд - 2 бр.
  • лимонов сок - сока от 1 бр. лимон
  • девесил - няколко щипки сушен
  • мащерка - 2 - 3 щипки сушена
  • копър - няколко щипки сушена
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • олио - за пържене
  • резени лимон - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламудът се почиства добре и се нарязва напречно на шайби.

Нарязаната риба се полива обилно с прясно изцеден лимонов сок и се оставя да си почине поне за 30 минути.

Шайбите паламуд се овалват в царевичното брашно, в което са смесени подправките - чесън на прах, сушени девесил, мащерка, копър, сол и черен пипер.

Шайбите се пържат в силно загрято олио - до хубаво зачервяване, и всяко парче риба се слага върху кухненска хартия, за да се изцеди от излишната мазнина и да се запази по-хрупкаво.

Поднася се с резени лимон.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар