Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен Паламуд с ароматни подправки

Пържен Паламуд с ароматни подправки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пържен Паламуд с ароматни подправки
Снимка: Зори
2 / 4
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако ще е риба, да е паламуд, н опържен и с най-ароматните подправки"

Необходими Продукти

  • паламуд - 2 бр.
  • лимонов сок - сока от 1 бр. лимон
  • девесил - няколко щипки сушен
  • мащерка - 2 - 3 щипки сушена
  • копър - няколко щипки сушена
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • олио - за пържене
  • резени лимон - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламудът се почиства добре и се нарязва напречно на шайби.

Нарязаната риба се полива обилно с прясно изцеден лимонов сок и се оставя да си почине поне за 30 минути.

Шайбите паламуд се овалват в царевичното брашно, в което са смесени подправките - чесън на прах, сушени девесил, мащерка, копър, сол и черен пипер.

Шайбите се пържат в силно загрято олио - до хубаво зачервяване, и всяко парче риба се слага върху кухненска хартия, за да се изцеди от излишната мазнина и да се запази по-хрупкаво.

Пържената риба се поднася с резени лимон.

Пърженият Паламуд с ароматни подправки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: