Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Шпикован Свински Шол със Зеленчуци

Шпикован Свински Шол със Зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Шпикован Свински Шол със Зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
26/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Крехко месо и аромати зеленчуци в компанията на скъпи хора - не искаме нищо повече от живота"

Необходими Продукти

  • свински шол - 1 кг
  • гъби - 300 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сланина - 1 парче (60 г)
  • пикантина - 1/2 пакетче за свинско месо
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • мащерка - щипка
  • босилек - щипка
  • риган - щипка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския шол, както е цяло парчето, му направете разрези. Нарежете чесъна на филийки, чушките, гъбите и моркова - на ивици, а сланината - на малки парченца.

В разрезите започнете да напъхвате от всичките изброени зеленчуци.

В купичка смесете меда със соевия сос, добавете от подправките и хубаво разбъркайте. С четка намажете хубаво шола, оставете така да постои около час и отново намажете.

Поставете го в тава, намазана с олио и по края от останалите гъби. Поръсете шола с пикантината и натрийте, отново полейте със соса и разпределете останалото количество в тавата.

Покрийте със фолио и печете за около 1 час, след което извадете премахнете фолиото и запечете до хубав загар.

Сервирайте със гарнитура по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: