Подобрени напукани курабийки

26/03/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
"Само един истински майстор ще направи любимите ни курабийки още по-вкусни, като пипне тук-там и подобри рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 706
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 80 г (2 бр.)
  • захар - 2 к.ч.
  • краве масло - 80 г
  • бурбонска ванилова захар - 10 г
  • кокосово стърготини - 25 - 30 г
  • брашно - около 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се смесва със содата и се разбърква до "кипване". Яйцата се разбъркват и се смесват с киселото мляко.

Маслото се стапя и заедно със захарта се слагат към млякото и яйцата. Обърква се до хомогенна смес.

Слагат се 2/3 от кокосовите стърготини. Прибавя се брашното и се забърква меко тесто.

Правят се топчета и се овалват в смес от захар и останалите 1/3 от кокосовите стърготини.

Поставят се в тава за печене, покрита с хартия за печене.

Пекат се около 20 минути на 220 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар