Никулденски шаран

06/12/2015
"И тази година няма да пропуснем да почетем традицията, за Никулден сме се спрели точно на този Никулденски шаран "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 196
  • Преглеждания за месеца1880
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шаран - около 1.5 кг
  • олио - 100 мл
  • ориз - 50 г
  • лук - 300 г (5 - 6 глави)
  • червен пипер - 10 г (ч с.л.)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук задушете в мазнината с малко вода до омекване. Прибавете ориза и задушете за 5-6 минути.

Овкусете сместа за плънката с червения пипер, залейте с топла вода, посолете и сипете в тавичка.

В средата сложете предварителни почистения и измит шаран. Сложете ястието да се изпече в умерено загрята фурна до готовност.

Това е рецепта за традиционен Никулденски шаран от село Остров, Врачанско.подобни рецепти тук

5 6
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Topato
Topato
08.12.2014 10:32
Ние сложихме и малко орехи :)
0
1
С.Денчева
С.Денчева
13.12.2013 19:49
Префектно се получи, много го харесаха вкъщи!:) Мерси за рецептата!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв