Печен пълнен заек на фурна

27/03/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак10122253
"Както го правят майсторите - хем печен, хем пълнени и толкова крехък "
Приготвяне30 мин.
Готвене260 мин.
Общо290 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 454
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се нарязаният бекон в сух тиган.

В 2 с.л. масло се задушават нарязаните лук, моркови и чесън.

Добавя се сол, беконът, оризът и се заливат с бульона.

Ври, докато оризът поеме течността. Слагат се стафидите.

Заекът се натрива със смес от сол, червен пипер, черен пипер и 1 с.л. масло

Напълва се с плънката и се зашива.

Поставя се в намазана тавичка, налива се виното, поставят се босилекът и магданозът и се завива с фолио.

Пълненият заек се пече се 4 часа на 140 градуса. Маха се фолиото и се пече още 15 – 20 мин на 200 градуса.

Намазва се с кравето масло.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар