Шаран на фурна

05/12/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Ако не сте опитвали пълнен шаран на фурна с орехи и гъби, значи не знаете какво значи наистина вкусна риба!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 772
  • Преглеждания за месеца3857
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистения шаран, осолете го и го поръсете с част от счукания черен пипер. Ситно нарязаните лук и гъби се задушават с част от мазнината, след което към тях се добавят част от доматите, нарязани ситно, смлените орехови ядки, ситно нарязания магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус.

Шаранът се напълва със сместа и се зашива, поставя се в намазнена тава и се покрива с кръгчета от останалите домати. Полива се с останалото разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода. Шаранът на фурна се пече на умерена температура до готовност.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар