Сарми с дреболии

28/03/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф109711315162
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - листа според желания брой и вид на сармите
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки дробчета - 400 - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • олио - около 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • сок от киселото зеле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата бланшираме за няколко минути - по желание може да добави и други карантийки.

В тиган поставяме олио и към него прибавяме глава ситно нарязан кромид лук и чаша ориз.

Добавяме червен пипер, черен пипер, чубрица, сол и малко от бульона.

Така оставяме на котлона самия ориз, за да може да поеме течността.
Нарязваме дробчетата и започваме да навиваме самите сарми.

Вземаме лист от зелето, което сме си оформели, поставяме част от ориза и част от дробчетата и завиваме.

Сармите подреждаме плътно в съд, заливаме със зелевия сок и част вода и поставяме във фурната, като отгоре поставяме капак или фолио.

Печем до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар