Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Домашни Гироси

Домашни Гироси

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Домашни Гироси
Снимка: Яница Николова
2 / 3
27/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
"Каза ли някой гироси или сама така ни се е причуло, защото ние за домашни гироси душа дава"

Необходими Продукти

  • За месото
  • свинско месо - 400 - 500 г от бут
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - или др
  • лук - 1 глава
  • олио
  • бира - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • Гарнитури по избор
  • пържени картофи - 200 - 300 г
  • домати - на кръгчета
  • червен лук - 1 глава
  • Дзадзики сос
  • краставици - 1/2 прясна
  • цедено кисело мляко - 400 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър
  • сол - на вкус
  • За пърленките
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - за замесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филии, дебели 1 см и се намазват със смес от подправки и олио (може да се остави за около 1 час в хладилник да се овкуси добре), лукът се нарязва на полумесеци и се редуват един върху друг.

Завързват се с конец стегнато, слага се в намазнена тава и се сипва малко бира и вода и се пече в загрята фурна на 160-180 градуса до готовност. После се маха конецът и се нарязва на парченца.

За пърленките се замесва тесто и се правят топчета, втасват около 1 час и се разточват около половин см дебелина.

Пекат се на скара или грил тиган.

За соса краставицата се нарязва на ситно и се обърква с другите съставки.

Взима се пърленка, слага се сос, печеното месо и гарнитурите и се завива на руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: