Кисело зеле с ориз и бабекова наденица

27/03/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач1035490
"Нито една кисела зелка не трябва да остане неизядена, а какъв по-подходящ начин за оползотворяването им от тази вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • ориз - 1 ч.ч. (200 мл)
  • олио - 50 мл
  • наденица - 300 г сурова (бабекова)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и в него запържете зелето, което предварително сте нарязали, докато омекне.

Измийте добре ориза и го прибавете към зелето, като бъркате непрекъснато за 1-2 минути.

Прибавете две чаши вода и оставете на котлона, докато оризът я поеме.

Изсипете го в тавичка и отгоре наредете наденицата, която е нарязана на парчета.

Добавете още една чаша вода, поръсете с черен пипер и сложете ястието да се запече в загрята фурна за около 40 минути или до готовност на ориза.

Ако е необходимо, долейте още малко вода.

P.S. Това ястие е много популярно в нашия край. Моята баба го приготвяше с домашна луканка, преди да бъде изсушена.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар