Бърза кремсупа с домашни крутони

28/03/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач449618221
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на дребно зеленчуците - морков, пащърнака, картофи и резена целина. Сложете ги в тенджера с 1 литър вода и сварете до готовност, като времето за варене зависи от силата на котлона и колкото по-дребно сте нарязали зеленчуците, толкова по-бързо ще станат готови.

При мен се свариха за 30 минути, засечени, след като кипне водата. Овкусете със сол.

Пасирайте, докато са топли, сложете маслото да се разтопи и сипете млякото, загрейте, колкото да се смесят продуктите, но без да кипвате.

Докато се варят зеленчуците, пригответе крутони. Използвайте по-стар хляб, за да можете да го нарежете на малки кубчета, без да се нарони. Сложете от всички подправки по 1 щипка в чисто найлоново пликче, прибавете кубчетата хляб и хубаво смесете.

Изсипете в съда, в който ще печете и полейте със зехтина. Изпечете до готовност - повече или по-малко препечени според вкуса.

Аз използвах парти грил, стана бързо, но трябваше внимателно с щипка да ги обърна.

Поднесете крутоните в купа и топлата кремсупа, като прибавите черен пипер преди поднасянето, във всяка порция.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар