Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Бърза кремсупа с домашни крутони

Бърза кремсупа с домашни крутони

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Бърза кремсупа с домашни крутони
Снимка: Теодора Иванова Каменова
3 / 4
28/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • морков - 100 г или 1 бр.
  • пащърнак - 80 г
  • целина - 1 резен
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • чер пипер
  • сол
  • вода - 1 л
  • за крутони
  • хляб - 3 филии
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • самардала
  • риган
  • чубрица
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на дребно зеленчуците - морков, пащърнака, картофи и резена целина. Сложете ги в тенджера с 1 литър вода и сварете до готовност, като времето за варене зависи от силата на котлона и колкото по-дребно сте нарязали зеленчуците, толкова по-бързо ще станат готови.

При мен се свариха за 30 минути, засечени, след като кипне водата. Овкусете със сол.

Пасирайте, докато са топли, сложете маслото да се разтопи и сипете млякото, загрейте, колкото да се смесят продуктите, но без да кипвате.

Докато се варят зеленчуците, пригответе крутони. Използвайте по-стар хляб, за да можете да го нарежете на малки кубчета, без да се нарони. Сложете от всички подправки по 1 щипка в чисто найлоново пликче, прибавете кубчетата хляб и хубаво смесете.

Изсипете в съда, в който ще печете и полейте със зехтина. Изпечете до готовност - повече или по-малко препечени според вкуса.

Аз използвах парти грил, стана бързо, но трябваше внимателно с щипка да ги обърна.

Поднесете крутоните в купа и топлата кремсупа, като прибавите черен пипер преди поднасянето, във всяка порция.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: