Пълнен печен шаран за Никулден

06/12/2012
rumelina61
отrumelina61Новак1
"От всички празнични рецепти за шаран за Никулден тази ни е най-любимата - опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 270
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана, правим прорез и измиваме обилно с вода. Нарязваме единия лимон на колелца и слагаме по парченце на мястото на изчистените хриле, в корема изстискваме и отвън по повърхността на рибата.

Оставяме рибата да престои с лимона в хладилник 2 часа. Изпичаме орехите във фурна предварително и счукваме на едро. Нарязваме лука на ситно.

Сгорещяваме олиото и прибавяме лука. Пържим, докато добие златист цвят. Към него прибавяме счуканите орехи и продължаваме да пържим и бъркаме непрекъснато.

Сипваме 1/2 чаена чаша вода. Овкусяваме със сол и черен пипер. Варим, докато получим еднородна смес.

Смъкваме от огъня и оставяме да се охлади. Вземаме рибата и отново измиваме обилно с вода. Нарязваме вторият лимон и изстискваме отвътре и отвън, посоляваме.

Пълним със сместа. Зашиваме със здрав конец рибата (по възможност червен) и поставяме в намазана с олио тава за печене. Отгоре поръсваме със счукани орехи или слагаме от сместа.

Наливаме 1/2 чаена чашка вода. Печем до зачервяване на рибата (без обръщане). Прехвърляме внимателно в рибно блюдо и украсяваме с лимон и печени орехи ястието.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар