Пуешко филе на фурна

29/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6034572733
"Гарантераме, че ще е вкусно, обещаваме, че ще е сочно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 782
  • Преглеждания за месеца1608
  • Преглеждания за седмицата382
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Обезципете, измийте и подсушете филетата, без да ги режете, трябват ни цели.

В купа изстискайте сока на портокала, смесете със всички подправки, сол и зехтина (карамфилчетата счукайте).

2. Настържете на фино ренде чесъна, с него натъркайте пуешкото месо и го поставете в приготвената марината. Приберете в хладилник за 2-3 часа.

3. Намазнете дъното на тавичка с малко зехтин, може да покриете с алуминиево фолио, за да ви е по-лесно почистването после.

Поставете филета и излейте върху тях маринатата. Оставете за 30 минути на стайна температура.

4. Загрейте фурната на 195 градуса и изпечете месото за около 30 минути или до златист загар. Проверявайте си го и не препичайте прекалено, за да не се пресуши.

Поднесете топло със гарнитура от зеленчуци по избор.

Лесно и много вкусно!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар