Виенските кифлички на Ваня Джорджевич

28/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф776447615
"Виенски кифлички чудо по изпитаната рецепта на Ваня Джорджевич "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 158
  • Преглеждания за месеца2846
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа затоплете леко 100 мл прясно мляко, добавете захарта и маята, разбъркайте, докато се разтворят. Добавете брашното и отново разбъркайте, покрийте и оставете на топло да шупне.

В по-голяма купа пресейте брашното, заедно със солта и бакпулвера оформете кладенче. Отделно разбийте леко яйцето с вилица и добавете олиото и останалото топло прясно мляко, разбъркайте.

Сипете яйчената смес в кладенчето и шупналата мая, в началото бъркайте, докато е възможно с шпатула, а после с ръце замесете меко тесто.

Веднага разделете тестото на 8 равни части, оформени на топчета. Всяко топче разточвате на кора с диаметър около 20 см. Подредете корите една върху друга, като помежду им нареждате тънки люспи нарязано масло, върху последната не слагате.

Разточете цялата купчина тесто и масло на кора, тънка 7-8 мм, нарежете на 16 триъгълника и навийте кифличките. Ако сте предвидили плънка, поставете я, преди да ги навиете.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия, и оставете да втасат.

Намажете ги с разбитото яйце и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар