Патешко филе с гъби на фурна

28/03/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак11322268
"Поканете цялото семейство на гости, защото тази вкусотия трябва да се сподели с всички "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патешки филета - около 1 - 1.2 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • червени чушки - 1
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1 пръчка едра
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 400 г. култивирани
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушката се нарязва на едро, лукът - на четири, морковът се настъргва на едро ренде, гъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата, целината се нарязва на парчета около 1 см, скилидките чесън се смачкват и нарязват на ситно.

Патешките филета се поставят в тенджера под налягане заедно с лука, чушката, зърната черен пипер и дафиновите листа. Заливат се с 5 ч.ч. подсолена вода и се оставят да фъскат 30 мин.

След това месото се нарязва, а бульонът се прецежда.

В мазнината се задушават морковът и гъбите. Добавят сеоризът, целината, чесънът, смленият пипер и майораната.

Наливат се 2 ч.ч. от бульона. Всичко заедно с месото и още 2 ч.ч. бульон се поставя в тава. Пече се 30 – 40 мин на 180°C


-подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар