Никулденски шаран с кисело зеле

06/12/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
"А който е сложил зелето рано-рано, ще може да изненада за празника си гостите с шедьовъра Никулденски шаран с кисело зеле "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 296
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения, измит и подсушен шаран се посолява отвътре и вън, намазва се с олио и лимонов сок. Сложете го в емайлиран съд в хладилник.

Отделно ситно нарязаното зеле се задушава в част от олиото (150 мл) на слаб котлона. Когато омекне, към зелето се добавя почистеният, измит и отцеден ориз, а след 5-6 минути - 200 мл топла вода.

Задушаването продължава, докато зелето остане на мазнина. Сместа се изсипва в намазана с олио тавичка и върху нея се поставя шаранът, който е бил в хладилника 1-2 часа. Залива се с останалото олио и топла вода (150 мл) и се пече в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар