Сушена сланина

29/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1323135513333
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната сланина нарежете на квадратни парчета и сложете в голяма тенджера, като на дъното сипете обилно с едра сол.

Покрийте единия ред сол и подредете втория, по края запълнете със сол и отгоре хубаво разстелете да не се вижда сланината. Покрийте с капака и оставете на студено място за 3 дни.

След като вече е поела солта, си извадете всяко парче и остържете от солта. В купа разбъркайте подправки по ваш вкус, но обезателно трябва да има много червен пипер (пипера изпича и стяга), черен пипер, чубрица и сол.

Потапяйте всяко парче и притискайте хубаво, за да полепнат подправките, направете дупка и промушете конец.

Закачете сланината да се суши на студено и проветриво място.

Чудесно мезе за вино през зимата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Вкъщи предпочитаме такава сланина за мезе, пред купешките разни подобия на меса.....
0
0
Ваня Георгиева
И ние така приготвена, с подправки най много ни харесва, дори с праз е още по добре.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв