Карфиол в сос

07/12/2012
martin
отmartin Новак9
"Карфиол с ароматен бешамелов сос и топено сирене - в този вкус ще се влюбят дори и онези, които не са големи почитатели на зеленчуковите ястия "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 039
  • Преглеждания за месеца1530
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се бланшира около 2-3 минути, поставя се в йена, залива се с приготвения сос бешамел, върху него се слага топеното сирене, черният пипер, и настърганият кашкавал. Пече се на 200 градуса за около 30 минути.

За да се приготви соса, олиото се загрява в него се запържва брашното. След това се прибавя водата, след това се слагат разбитите яйца с кисело мляко, вари се до леко сгъстяване.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар