Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофено Ветрило с Кашкавал

Картофено Ветрило с Кашкавал

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Картофено Ветрило с Кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 5с Видео
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ветрило, което поднасяте, не когато ви е топло, а когато имате гладни гости"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • кашкавал - 150 г твърд
  • чедър - 60 г сирене
  • сол
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват напречно, но не докрай. Трябва да се получи нещо като ветрило.

Картофите се нареждат в тавичка, поръсват се със сол, чесън на прах и олио, но така че да има и между отделните резени. Между всеки резен се слага по парченце твърд кашкавал.

След това се поръсват с черен пипер, налива се малко вода в тавичката и се покриват с алуминиево фолио.

След като се изпекат, се маха фолиото и картофите се поръсват с настъргано сирене Чедър.

Връщат се отново за около пет минути във фурната.

Така приготвени картофите са чудесно предястие или гарнитура към различни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: