Печена Патица с Бира и Ябълки

29/03/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак11322268
"Неустоима комбинация от вкусове и аромати, която ще ви плени "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр. /1.5 кг/ може и 2 от по - малките
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • ябълки - 5 средно големи, малко кисели
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 едър
  • мащерка - 1 стрък
  • чесън - 5 скилидки
  • тъмна бира - 200 мл
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горчицата, пушеният пипер и счуканите скилидки чесън се разбъркват с малко сол и втриват добре в патицата.

Престоява на хладно 2-3 часа.

Ябълките, лукът и морковът се нарязват на едро.

Подреждат се в огнеупорна стъклена тенджера, където се слага и патицата, в която се поставят няколко парчета ябълка и мащерката.

Осолява се и се залива с мазнината и бирата.

Пече се под стъклен капак 1 час на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар